Akauntan UK Curi Rumah dan Simpanan daripada Lelaki untuk Menyuburkan Perjudian, Dihukum
Toto

Akauntan UK Curi Rumah dan Simpanan daripada Lelaki untuk Menyuburkan Perjudian, Dihukum

Seorang akauntan British dari Leeds dijatuhi hukuman penjara lima tahun kerana penyelewengan simpanan nyawa pelanggan, pemindahan harta rumah secara penipuan, dan percubaan mencuri harta percutian lain. Penipu itu cuba berdalih kelakuannya dengan ketagihan berjudi. Mahkamah tidak menggigit.

Akibatnya, lelaki berusia 73 tahun itu kini akan menghabiskan masa yang agak Live SGP Pools lama di penjara kerana jenayah kejamnya. Akauntan itu biasanya boleh diberikan kelonggaran, memandangkan usianya, tetapi lelaki itu menyasarkan pelanggan yang kurang upaya pembelajaran, yang menjadikan jenayah itu sangat mengganggu, jelas BBC News dalam laporan berita.

Mangsa Kehilangan Rumah Keluarga dan Simpanan
Lelaki yang kehilangan wang simpanannya telah ditipu daripada £34,000 atau $41,800 dan sebuah rumah pusaka yang diambil oleh penjenayah itu daripadanya. Sukhdev Singh, pelakunya, dilaporkan telah membelanjakan sebahagian besar wang itu untuk berjudi, bergelut dengan ketagihannya sendiri, hujahnya.

Dia juga menggunakan sebahagian daripada wang itu untuk membeli barang kemas yang mahal dan menampung yuran sekolah. Dikatakan bahawa Singh memiliki akaun bank di India dan berjaya menghantar sejumlah wang ke sana untuk menutup jejaknya.

Singh menunjukkan mangsanya, seorang lelaki yang tidak dikenali berusia 50-an, sedikit belas kasihan. Dia mengambil kesempatan daripada fakta bahawa mangsa mempunyai keupayaan mental seorang kanak-kanak berusia 12 tahun dan bertindak demikian untuk mengambil rumah mangsa daripadanya. Mangsa mewarisi harta bernilai £300,000 ($370,000) di Harrogate. Bagaimanapun, akauntan yang menipu itu meyakinkannya untuk memindahkan harta itu dan kemudian memaksanya membayar sewa untuk tinggal di sana.

Singh pergi lebih jauh. Mangsa juga telah meninggalkan resort percutian Sepanyol tetapi pihak berkuasa di negara itu menyedari bahawa ada sesuatu yang tidak kena kerana Singh gagal mengemukakan dokumentasi yang diperlukan semasa dia cuba memindahkan harta itu atas namanya. Pihak berkuasa Sepanyol tidak melihat sebarang bukti bahawa Singh telah membayar untuk harta itu dan oleh itu, menafikan hak pemindahan.

Mangsa juga mempunyai akaun simpanan di Gibraltar. Singh dan lelaki itu pergi hongkong prize ke Gibraltar bersama-sama dan Singh meyakinkannya untuk memindahkan wang itu ke bank akauntan.

Lelaki Tidak Hati Mendapat Apa yang Patut Didapat
Rumah mangsa terus rosak, bagaimanapun, mendorongnya untuk mendapatkan bantuan secara bebas daripada Singh. Dia menelefon Biro Nasihat Rakyat dengan pegawai dengan cepat menjadi curiga dengan keadaan rumah dan lelaki yang tinggal di sana.

Kes itu dengan cepat membawa kepada penglibatan konstabel detektif Ian Sharp yang mula merungkai misteri itu. Sharp berhujah bahawa Singh adalah salah Togel macau seorang penjenayah paling teruk yang pernah ditemuinya, dengan lelaki itu bertindak angkuh sepanjang keseluruhan penyiasatan dan cuba untuk mengaburkan lagi apa yang telah dilakukannya.

Walaupun Singh telah dijatuhkan hukuman yang panjang pada awal hidupnya, polis masih perlu berusaha untuk memulihkan seberapa banyak harta mangsa yang boleh. Mereka akan bermula dengan merampas mana-mana aset yang mungkin dimiliki Singh dan menawarkannya semula sebagai ganti rugi kepada mangsa.